Beskrivelse af Vindpark Thorup-Sletten

Her kan du se mere omkring det konkrete projekt og læse mere generelt om Vindmøller. Du kan navigere rundt via sidens menu.
Om projektet
Eurowind og GK Energi ønsker at opstille 20 nye vindmøller ved Thorup-Sletten nordvest for Aggersund. Af de 20 møller vil de 11 stå i Vesthimmerlands Kommune og de 9 i Jammerbugt Kommune. De 20 nye møller opstilles på 2 parallelle linjer, hvor den vestlige række forventes at indeholde 12 møller og den østlige række forventes at indeholde 8 møller.

Efter forhandlinger med Vesthimmerlands Kommune er det blevet besluttet at udtage de nederste 2 vindmøller, der skulle opstilles tættest på Aggersborg.

Projektet består herefter af 18 stk. vindmøller. 9 vindmøller i hver kommune.

Til projektet er valgt Siemens-Gamesa SWT 130 med en installeret effekt på 4,3 MW. Med en Rotordiameter på 130 meter og navhøjde på 85 meter, giver det en totalhøjde på lige under 150 meter til vingespids i topstilling.
De 18 nye møller vil have en samlet effekt på ca. 77 MW og en el-produktion svarende til det årlige el-forbrug i ca. 65.000 husstande.

Der er indgået lodsejeraftaler på hele det potentielle område, samt købsaftaler på 22 eksisterende mindre møller der forudsættes nedtaget, for at give plads til de nye møller.